Selecteer een pagina

Vandaag herdenkingsdag, morgen bevrijdingsdag. Een mooi voorbeeld van veerkracht en een mooi moment om over veerkracht na te denken. Het zit in de natuur en daarmee ook in ons.

Hoe behoud je je veerkracht en hoe blijft je onderneming veerkrachtig?

Eerst maar even een status check : Ik timmer met mijn collega’s van ThunderBuild 5 jaar aan de weg, de organisatie is in die 5 jaar gegroeid op alle fronten. Van kleine klanten naar beursgenoteerde ondernemingen van een paar man naar een team van mensen. Dankzij bescheidenheid, inzet en ondersteuning van aandeelhouders zijn wij op het punt gekomen dat onze wortels ons kunnen gaan voeden.

De habitat, ons ecosysteem, is gekenmerkt door crisis. Op allerlei niveaus zijn reserves aangesproken, zijn bedrijven en afdelingen gekrompen, gesloten of zelfs failliet gegaan. Het is duidelijk te merken dat de meeste bedrijven en medewerkers met tegenwind te maken hebben.

Duidelijk is dat er een beroep is gedaan op de vitaliteit van de organisatie en de mensen om de afgelopen jaren te (over)leven. Wat betekend dit voor onze veerkracht en daarmee onze slagkracht?

Voor mij en ThunderBuild betekend dit dat het tijd is voor vitaliteit. De komende tijd zullen wij na gaan denken over hoe wij dit inhoud en invulling gaan geven zodat wij  onze missie en doelstellingen daadkrachtig kunnen blijven najagen.

Staat veerkracht al op jouw agenda?